JO 2018 | Site-ul Jocurilor Olimpice, atacat de hackeri chiar înaintea ceremoniei de deschidere

  • 12 Februarie 2018 13:11
JO 2018 | Site-ul Jocurilor Olimpice, atacat de hackeri chiar înaintea ceremoniei de deschidere

Site-ul oficial al Jocurilor Olimpice de iarnă, ediția 2018, a încetat să mai funcționeze, vineri, cu puțin timp înaintea ceremoniei de deschidere, la fel ca și rețeaua wireless de pe Stadionul Olimpic, din cauza unui atac al hackerilor, au dezvăluit organizatorii competiției, informează cotidianul L'Equipe.

"A fost un atac cibernetic, serverul a fost adus la zi ieri (duminică), iar noi cunoaștem cauza problemei", a declarat luni purtătorul de cuvânt al JO 2018, Sung Baik-you.

"Știm ce s-a întâmplat, este un lucru obișnuit în timpul Jocurilor Olimpice. Nu vom dezvălui sursa", a adăugat oficialul sud-coreean.

Mark Adams, directorul de comunicare al Comitetului Internațional Olimpic, a asigurat că nu se știe deocamdată cine se află în spatele acestui atac, însă hackerii nu au reușit să compromită diferitele operațiuni.

"Refuzăm să dezvăluim detaliile anchetei noastre, pentru moment, însă o vom face", a spus Adams.

Conform cotidianului britanic The Guardian, unii dintre oficiali se tem că ar putea fi vorba de un atac provenind din Rusia, ca răspuns la excluderea de la Jocuri a numeroși sportivi ruși acuzați de dopaj.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:2,57 m/s
Wed
10
Thu
13
Fri
14
Sat
11
Sun
14
Arhivă Radio Chișinău