Italienii din Bergamo încep să vorbească despre cum și-au găsit rudele care au murit în spital și cer anchete penale

  • 11 Iunie 2020 08:34
Italienii din Bergamo încep să vorbească despre cum și-au găsit rudele care au murit în spital și cer anchete penale

Zeci de plângeri au fost depuse Parchetul din Bergamo de familiile și apropiații unora din victimele noului coronavirus, relatează AFP, citată de Agerpres.

Însoțiți de avocații lor, membrii comitetului „Adevăr și justiție pentru victimele COVID-19”, creat pe Facebook și care numără 55.000 de membri, au depus 50 de plângeri la biroul procurorului din Bergamo, oraș din Lombardia și epicentrul epidemiei din Italia.

„Nu vrem răzbunare, vrem justiție”, a explicat Stefano Fusco, 31 de ani, al cărui bunic a decedat în martie.

Plângerile au fost depuse la Bergamo pentru că acest oraș este simbolul tragediei care a lovit toată țara a adăugat Fusco, unul din fondatorii grupului pe Facebook.

Plângerile vorbesc despre dramele trăite de fiecare din aceste familii: lipsa informațiilor despre cei dragi, îngrijiri necorespunzătoare ș.a. Ele vor fi examinate de biroul procurorului, care va decide asupra eventualei începeri a urmăririi penale și, dacă va fi cazul, asupra încadrării faptelor.

Cristina Longhini, farmacistă, și-a pierdut tatăl, Claudio, în vârstă de 65 de ani, decedat în timpul pandemiei într-un spital din Bergamo. 'Tatăl meu tocmai se pensionase, era în plină formă atunci când a fost contaminat', povestește ea.

Cristina Longhini mai spune că la urgențe tatălui său i-a fost mai întâi refuzată internarea, sub pretextul că nu avea dificultăți de respirație. La spitalul din oraș pentru bolnavii de COVID-19 nu mai erau locuri la terapie intensivă.

Când a murit, au uitat să ne comunice. Am mers în cele din urmă să identific cadavrul, cu greu putea fi recunoscut, avea gura deschisă, ochii umflați ieșiți din orbite, cu lacrimi de sânge. Mi-au predat lucrurile lui personale, printre care haine pline de sânge, așadar contaminate, într-un sac de gunoi”, își amintește ea.

Pentru că cimitirele din Bergamo erau pline, sicriul a fost transportat, împreună cu alte zece, cu un camion militar spre o destinație necunoscută de familie. În cele din urmă, aceasta a descoperit, după ce a primit prin poștă factura de la crematoriu, că trupul neînsuflețit fusese incinerat la o distanță de 200 km. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:5,66 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău