Italia vrea ajutorul NATO pentru a-și apăra zonele de coastă de afluxul de migranți

  • 09 Iunie 2018 10:10
Italia vrea ajutorul NATO pentru a-și apăra zonele de coastă de afluxul de migranți

Italia dorește ajutorul NATO pentru a-și apăra zonele de costă din sudul țării de afluxul de migranți, a declarat vineri ministrul de interne Matteo Salvini, semnalând că noul guvern va adopta o poziție mult mai dură în ceea ce privește controalele privind migrația, relatează Reuters.

Salvini, liderul partidului italian de extremă-dreaptă antiimigrație Liga, a afirmat că statul vecin Malta a trebuit să depună mari eforturi pentru a face față solicitanților de azil din Africa și a avertizat că grupurile pentru drepturile omului care doresc să salveze migranții vor fi supuse unor verificări mai temeinice.

"Sunt în favoarea NATO, însă suntem atacați. Vom cere NATO să ne apere. Există multe îngrijorări legate de infiltrări de teroriști", le-a spus Salvini jurnaliștilor, după ce s-a întâlnit cu șoferii a două autobuze din orașul Como (nord) care au afirmat că au fost bătuți de patru solicitanți de azil în această săptămână după ce le-a cerut biletele.

"Italia este atacată dinspre sud, nu dinspre est", a adăugat Salvini, referitor la acuzațiile NATO privind amenințarea pe care o reprezintă Rusia.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, urmează să efectueze o vizită la Roma săptămâna viitoare și deocamdată nu se știe dacă guvernul italian intenționează să ceară oficial ajutorul Alianței.

Peste 600.000 de migranți au ajuns în Italia pe mare venind din Africa în ultimii cinci ani, însă numărul lor a scăzut mult în ultimele luni. Noile sosiri au scăzut cu 85% în acest an datorită acordurilor încheiate de precedentul guvern care împiedică migranții să părăsească țărmurile Libiei - principalul punct de plecare pentru migranții care doresc o viață mai bună în Europa.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău