Investiție de milioane pentru combaterea informațiilor mincinoase și a știrilor de slabă calitate pe Facebook

  • 15 Ianuarie 2019 19:08
Investiție de milioane pentru combaterea informațiilor mincinoase și a știrilor de slabă calitate pe Facebook

Compania Facebook intenționează să investească în următorii trei ani circa 300 de milioane de dolari în proiecte îndreptate spre dezvoltarea jurnalismului de informare, se menționează într-un comunicat publicat marți, pe blogul rețelei de socializare.

"Vom continua combaterea știrilor false, a informațiilor mincinoase și a știrilor de slabă calitate pe Facebook", a declarat unul din vicepreședinții companiei, Campbell Brown. Potrivit afirmațiilor sale, Facebook nu uită că "are posibilitatea să ajute organizațiile de știri locale în creșterea și dezvoltarea lor", de aceea va investi suma menționată în aceste scopuri, respectiv în programe de știri, parteneriate și conținut media.

Campbell Brown a subliniat că la începutul acestui an, Facebook planifică să organizeze o conferință cu participarea reprezentanților mass-media americane, a oamenilor de faceri și a sponsorilor pentru a discuta pe marginea provocărilor cu care se confruntă jurnaliștii.

Agenția TASS amintește că Facebook a fost fondată în anul 2004 de către Mark Zuckerberg și trei colegi de-ai săi în perioada studiului la Universitatea Harvard din SUA. În prezent, rețeaua de socializare cu același nume este considerată drept una dintre cele mai mari din lume.

Conform datelor anunțatre de Facebook, rețeaua depășește 2 miliarde de utilizatori activi lunar.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău