Începând cu anul 2018 se aplică impozitul de lux pentru automobile

  • 02 Ianuarie 2018 14:28
Începând cu anul 2018 se aplică impozitul de lux pentru automobile
Sursa: bizlaw.md

Posesorii mașinilor de lux trebuie să pregătească buzunarele, pentru că din acest an vor achita impozit pentru automobil. Și asta pentru că impozitul, introdus pentru imobilele cu valoarea de 1,5 milioane de lei și mai mult, a fost extins și pentru automobile. Astfel, mașinile evaluate la 1,5 milioane de lei și mai mult vor fi taxate de către autorități. Prevederea este inclusă în politica bugetar-fiscală, în vigoare din data de 1 ianuarie.

În cazul în care automobilul, care va trebui impozitat, se află în proprietate comună în devălmășie, impozitul pe avere va fi achitat de către persoana care figurează în Registrul de stat al transporturilor, notează BizLaw. În același timp, în cazul bunurilor imobile a fost exclus criteriul de determinare a subiectului impozabil de 120 m2. Și asta pentru că accentul va fi pus pe valoarea bunului.

Dacă bunurile vor avea mai mulți proprietari, se propune ca averea să fie divizată pe fiecare coproprietar. În cazul aprecierii valorii bunului nu va fi luat în calcul creditul imobiliar.

Impozitul pe avere în privința bunurilor imobile a fost stabilit la 0,8 la sută din valoarea cadastală. În prezent, acesta se aplică averii contribuabilului sub formă de bunuri imobiliare cu destinație locativă și căsuțe de vacanță (cu excepția terenurilor), în cazul în care acestea întrunesc condițiile specificate. Mai exact, să aibă valoarea de 1,5 milioane de lei și suprafața de 120 de m2. În cazul în care una dintre condiții nu este întrunită, contribuabilul nu achită impozitul.

Mai multe detalii despre impozitul pe avere, citiți aici.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
12,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău