Incendii în California: Zeci de persoane, evacuate cu elicoptere militare

  • 06 Septembrie 2020 15:33
Incendii în California: Zeci de persoane, evacuate cu elicoptere militare

Zeci de persoane care au rămas izolate din cauza unui incendiu de vegetație în nordul statului american California au fost evacuate cu mai multe elicoptere în cursul zilei de duminică, au anunțat autoritățile locale, citate de AFP, preluat de Agerpres.

Elicopterele militare au evacuat până în prezent 63 de persoane din zona lacului de acumulare Mammoth Pool din Parcul Național Forestier Sierra, la aproximativ 70 de kilometri nord-est de Fresno, au anunțat Pompierii din acest oraș californian prin intermediul unui mesaj publicat pe Twitter.

În rândul celor evacuați se aflau două persoane care au suferit răni grave și alte 10 care prezentau răni moderate, potrivit aceleiași surse.

"Aparatele de zbor au plecat din nou pentru a continua operațiunile de salvare. Numărul persoanelor rămase în acea zonă nu este cunoscut", au adăugat pompierii americani.

Biroul șerifului din districtul Madera a precizat pe Facebook că aproximativ 150 de persoane au rămas izolate în acel sit natural foarte popular și i-a îndemnat pe turiști să evite regiunea afectată de incendii.

Garda Națională din California a folosit elicoptere Chinook pentru operațiunea de salvare, a precizat pe Twitter generalul Daniel Hokanson, directorul biroului național al Gărzii Naționale.

Incendiul a izbucnit vineri pe un teren accidentat, în contextul în care statul american California se confruntă în acest weekend cu un nou val de căldură.

Aceste temperaturi ridicate, propice incendiilor de vegetație, se înregistrează într-o perioadă în care peste 600.000 de hectare de pădure au fost deja distruse în acea regiune de mai multe focare, care au provocat evacuarea a zeci de mii de persoane la jumătatea lunii august. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău