Încă 5 medici au murit în Italia din cauza coronavirusului. Fundație medicală italiană: Protecția medicilor este inadecvată

  • 21 Martie 2020 12:12
Încă 5 medici au murit în Italia din cauza coronavirusului. Fundație medicală italiană: Protecția medicilor este inadecvată

Încă cinci medici italieni au murit din cauza coronavirusului. Doi dintre medici ieșiseră din pensie, dar s-au întors ca voluntari. O fundație medicală a dat cifrele aseară și a avertizat că protecția medicilor este „inadecvată”, scrie Mediafax, preluat de Digi24.

Siguranța personalului medical de prim rang care intră în contact regulat cu pacienții infectați este pusă la încercare din ce în ce mai mult de la o zi la alta, pe măsură ce numărul de cazuri crește.

Printre medicii care și-au pierdut viața se numără fostul director general al spitalului Crema, un medic generalist de la spitalul din Bergamo, un pneumolog de la spitalul Sant'Anna din Como, un medic primar din Sagnino, dar și doi medici pensionați, cu vârste de 71 și 73 de ani, care se oferiseră voluntari în criza medicală provocată de Coronavirus.

Media de vârstă a medicilor care și-au pierdut viața este de 67 de ani.

Cele mai recente cifre ale lucrătorilor medicali infectați au fost lansate de o fundație medicală, care a spus că „numărul imens” de medici infectați arată că procedurile sunt învechite, iar echipamentele de protecție sunt „precare și inadecvate”.

În Italia sunt în prezent 47.021 de cazuri, iar ieri a fost înregistrat cel mai mare numă de morți de pe o zi pe alta. 627 de persoane și-au pierdut viața de joi până vineri. Doar 5.129 de oameni s-au vindecat și au fost externați.

Sursa:Digi24

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău