Încă 30 de zile de arest pentru fostul deputat Iurie Bolboceanu, învinuit de trădare de patrie

  • 11 August 2017 07:57
Încă 30 de zile de arest pentru fostul deputat Iurie Bolboceanu, învinuit de trădare de patrie

Fostul deputat al Partidului Democrat, Iurie Bolboceanu, acuzat de trădare de patrie, va rămâne în arest încă 30 de zile. O decizie în acest sens a fost luată astăzi, 10 august, de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani. Magistrații au mai dispus ca toate ședințele în dosarul lui Iurie Bolboceanu să se desfășoare cu ușile închise.

Fostul parlamentar se declară nevinovat.

„Eu n-am trădat Republica Moldova, nici secretele de stat”, a declarat el înainte de a intra în sala de judecată.

Amintim că Iurie Bolboceanu a fost reținut de procurori și ofițerii Serviciului de Informații și Securitate (SIS) pe 17 martie, în timp ce i-ar fi transmis unui agent de informații angajat sub acoperirea Ambasadei Federației Ruse la Chișinău.

Ulterior, presa a scris că acesta ar fi fost Aleksandr Grudin, consilier al atașatului militar rus, expulzat de autoritățile moldovene la sfârșitul lunii mai, împreună cu alți patru diplomați ruși.

La sfârșitul săptămânii trecute, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale anunța că a finalizat urmărirea penală și a remis în instanța de judecată cauza penală de acuzare a lui Iurie Bolboceanu.

El este învinuit că a fost racolat de către ofițerii Direcției Principale de Informații a Statului Major General al Ministerului Apărării al Federației Ruse, (GRU), pentru care a transmis în perioada 05 octombrie 2016 – 17 martie 2017 informații de interes național, pasibile de a fi utilizate în dauna intereselor Republicii Moldova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău