În 2013, victimele deportărilor vor avea monument

  • 23 Iunie 2012 17:38
În 2013, victimele deportărilor vor avea monument

Monumentul în memoria victimelor deportărilor, care urmează să fie instalat în scuarul Gării Feroviare din capitală, va fi gata pentru a fi turnat în bronz până la sfârșitul lunii august, a anunțat artistul plastic, Iurie Platon, autorul lucrării.

Potritvit primarului general Dorin Chirtoacă, turnarea în bronz ar putea dura o jumătate de an, iar anul viitor, monumentul urmează să fie instalat în fața Gării, de unde au pornit trenurile cu mii de familii de basarabeni deportați în Siberia și Kazahstan, în perioada regimului totalitar comunist.

Monumentul reprezintă o coloană de oameni care se contopesc cu fiarele mașinăriei - șine și roți de tren. Monumentul va avea lungimea de 12 metri și înălțimea de 2 metri și 80 de centimetri.

Pentru începerea acestui monument a fost nevoie de 250 de mii de lei, dintre care 50 de mii de lei au fost donați de către primarul capitalei. Cheltuielile totale pentru acest monument se ridică 10-15 milioane de lei, bani care vor fi alocați din buget, transmite Info-prim.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:1,54 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău