Igor Șarov este oficial rector al Universității de Stat din Moldova

  • 17 Martie 2021 17:39
Igor Șarov este oficial rector al Universității de Stat din Moldova

Igor Șarov este oficial rector al Universității de Stat din Moldova. Despre confirmarea acestuia în funcție, în ziua în care expira termenul legal în acest sens, a anunțat într-o postare pe rețelele de socializare deputata Monica Babuc.

Colegul și prietenul meu, Profesorul Igor Sarov este de azi (în sfârșit!) Rector cu acte în regulă… Nu știu cine a avut nevoie de o tergiversare de trei luni de zile, după ce personalitatea notorie a științei noastre istorice și a învățământului nostru universitar a câștigat detașat scrutinul pentru înalta funcție”, scrie Monica Babuc.

De notat că Igor Șarov a fost ales rector al Universității de Stat din Moldova la 16 decembrie 2020, acumulând 374 de voturi, față de 331 de voturi, pe care le-a acumulat ontracandidatul său,  decanul Facultății de Fizică și Inginerie, Florentin Paladi.

Ulterior Ministerul Educației a amânat de mai multe ori semnarea ordinului de confirmare în funcție a lui Șarov, pe motiv că ar fi fost depuse mai multe contestații.

În aceeași situație a fost și rectorul Universității Tehnice din Moldova, Viorel Bostan, care a fost confirmat în funcție abia săptămâna trecută.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,63 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău