Bombardamente ucrainene „masive” în Belgorod. Incendiu la o rafinărie din regiunea rusă Volgograd

  • 12 Mai 10:50
Bombardamente ucrainene „masive” în Belgorod. Incendiu la o rafinărie din regiunea rusă Volgograd

Guvernatorul regiunii ruse Belgorod de la granița cu Ucraina a declarat că o femeie a fost ucisă, 29 de persoane au fost rănite și câteva sute de apartamente au fost avariate de atacurile continue ale Ucrainei din weekend, informează Reuters.

„Orașul Belgorod și regiunea Belgorod au fost supuse unor bombardamente masive din partea forțelor armate ucrainene”, a declarat guvernatorul Viaceslav Gladkov pe Telegram, sâmbătă târziu. El nu a precizat când au avut loc bombardamentele, scrie Hotnews.

Gladkov a declarat că aproximativ 300 de apartamente din 85 de clădiri de apartamente și patru proprietăți comerciale au fost avariate, iar patru acoperișuri de blocuri au primit lovituri directe.

Un spital orășenesc, un spital regional pentru copii, o școală și două facilități sportive au fost, de asemenea, avariate, a spus el.

Duminică dimineață, Gladkov a declarat că orașul Belgorod, centrul administrativ al regiunii, se confruntă cu un risc suplimentar de atac ucrainean, întreaga regiune fiind sub alertă de raid aerian.

De asemenea, un atac cu dronă lansat în timpul nopții din Ucraina a provocat un scurt incendiu la o rafinărie din regiunea Volgograd, în sudul Rusiei, a declarat duminică guvernatorul regiunii, scrie Reuters.

„Incendiul a fost stins. Nu s-au înregistrat victime", a declarat guvernatorul Andrey Bocharov pe canalul de Telegram al administrației locale.

Canalul rusesc de Telegram Baza, apropiat de serviciile de securitate, a postat fotografii cu flăcări care se ridicau pe cerul întunecat deasupra a ceea ce părea a fi o clădire industrială cu un coș de fum înalt.

Reuters precizează nu a putut verifica în mod independent aceste informații. Nu a existat niciun comentariu imediat din partea producătorului de petrol Lukoil, care deține rafinăria, sau din partea Kievului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:68 %
Vint:4,63 m/s
Sun
27
Mon
25
Tue
22
Wed
24
Thu
24
Arhivă Radio Chișinău