Igor Dodon se află din nou în Rusia, la Omsk, pentru a sărbători ziua orașului și stabili „relații de parteneriat”

  • 04 August 2018 12:18
Igor Dodon se află din nou în Rusia, la Omsk, pentru a sărbători ziua orașului și stabili „relații de parteneriat”

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, face o nouă vizită de lucru în Federația Rusă, de această dată în orașul Omsk. Vizita are loc la invitația guvernatorul regiunii Omsk, Aleksandr Burkov, a scris Dodon pe Facebook.

Agenda vizitei prevede participarea la manifestările organizate cu prilejul Zilei orașului, o întrevedere cu primarul orașului Omsk.

„Pentru țara noastră este oportună stabilirea relațiilor de parteneriat cu Federația Rusă și cu regiunile acesteia”, potrivit lui Dodon.

De la începutul mandatului său, Igor Dodon a fost de nenumărate ori în vizite oficiale în Federația Rusă. Ultima vizită a avut loc în luna iulie, când s-a întâlnit cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin. Atunci Igor Dodon a atacat din nou declarațiile Națiunilor Unite, OSCE și NATO privind retragerea trupelor ruse din Transnistria, declarând că acestea ar avea un „cu totul politizat al acestora, care contravine situației reale din Republica Moldova”.

Președintele Igor Dodon nu a avut, însă, nicio vizită oficială în țările vecine - România și Ucraina, de la începutul mandatului său.

El a întreprins o singură vizită de lucru la Bruxelles.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău