Igor Dodon: Schimbarea conducerii R.Moldova nu se ia în considerare în negocierile PSRM-PDM

  • 14 Martie 2020 13:40
Igor Dodon: Schimbarea conducerii R.Moldova nu se ia în considerare în negocierile PSRM-PDM

Schimbarea premierului și a președintelui Parlamentului nu se ia în considerare în cadrul negocierilor dintre Partidul Socialiștilor și Partidul Democrat. Dar, ar putea avea loc schimbări de cadre în unele ministere, în această primăvară.

Declarații în acest sens au fost făcute de președintele Igor Dodon în cadrul emisiunii „Piatnița s Anatoliem Golea” de la postul RTR Moldova.

Potrivit președintelui, coaliția cu PDM ar fi cea mai bună soluție, mai ales că PDM a început „să se curețe”. Procesul de negocieri este în desfășurare și șeful statului nu poate spune când se va încheia.

Președintele Igor Dodon nu consideră că alegerile anticipate ar fi o soluție. „Noi înțelegem că, cel mai probabil, aceste alegeri anticipate ar trebui să fie odată cu cele prezidențiale, în noiembrie, ceea ce înseamnă opt luni de haos în Republica Moldova. După alegerile prezidențiale-parlamentare, încă două-trei luni de negocieri pentru coaliții. Astfel noi vom avea guvernare stabilă peste un an”. Potrivit președintelui, Moldova nu poate să-și permită „încă un an de haos politic”.

La începutul lunii martie, Consiliul Republican al Partidului Socialiștilor a mandatat conducerea formațiunii „să poarte negocieri și să încheie parteneriate politice pentru asigurarea unei guvernări stabile, care să-și poată îndeplini cu maximă eficiență programul de activitate până în 2023”. Atunci, socialiștii și-au exprimat regretul că „foștii parteneri politici din Blocul ACUM nu au răspuns „la nenumăratele apeluri de a reveni la dialog”. La scurt timp, PSRM și PDM au început negocierile.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:1,54 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău