Igor Dodon, cercetat penal în mai multe dosare, inclusiv pentru îmbogățire ilicită, se plânge că nu a pornit căldura în casa de milioane de la Buiucani, deoarece gazul este scump (Revista presei)

  • 03 Noiembrie 2022 09:32
Igor Dodon, cercetat penal în mai multe dosare, inclusiv pentru îmbogățire ilicită, se plânge că nu a pornit căldura în casa de milioane de la Buiucani, deoarece gazul este scump (Revista presei)

Ziarul de Gardă relatează despre cea de-a treia ședință de judecată în dosarul ex-președintelui Igor Dodon, în care acesta a primit de la Vladimir Plahotniuc o pungă neagră. Ședința preliminară de la Curtea Supremă de Justiție a fost finalizată nu înainte ca avocații să ceară strămutarea judecării cauzei penale spre o altă instanță, recuzarea completului de judecată și suspendarea procesului. Toate cele trei cereri au fost însă respinse.

Socialistul Igor Dodon, cercetat penal în mai multe dosare, inclusiv pentru îmbogățire ilicită, se plânge că nu a pornit căldura în casa de milioane de la Buiucani, deoarece gazul este scump, scrie Ziarul Național.  Fostul președinte nu a ezitat să dea vina pe „îngâmfata” Maia Sandu, că nu a vrut să meargă la Vladimir Putin să negocieze un preț mai bun la gaze.

În ediția de joi a Ziarului de Gardă, găsim o investigație despre intermediarii care vând lemne de foc. Unele gospodării înscrise încă în luna iulie pe listele beneficiarilor de 3 metri steri de lemn la un preț stabilit de stat, nu au primit încă lemnele solicitate și nici nu știu când se vor încălzi cu lemnele promise. Iar, intermediarii, despre care Guvernul promitea că îi va elimina de pe piață, vând lemnul de foc la preț dublu. Deseori, intermediari devin chiar pădurarii. Mai multe despre intermediarii lemnelor de foc și mecanismul de distribuire a lemnelor de foc în R. Moldova, pus în acest an în practică de Guvern, și care a provocat haos pe piață citiți în ZdG.

În cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV, Ion Ceban a fost întrebat de moderatorul emisiunii despre cei trei cetățeni ruși (Leonid Gonin, Iuri Gudilin și Olga Grak) care au fost introduși sub sancțiuni de Trezoreria Statelor Unite ale Americii, pentru ingerințe și interferențe în politica internă a Republicii Moldova, iar Iuri Gudilin, potrivit aceluiași raport, i-ar fi făcut o ofertă lui Ion Ceban ca să-l ajute în dezvoltarea proiectului său politic. În cadrul emisiunii, Ion Ceban a fost confruntat cu o înregistrare video de la sediul PSRM, din toamna anului 2019, atunci când el a câștigat cel de-al doilea tur al alegerilor pentru funcția de primar al municipiului Chișinău. Împreună cu membri ai PSRM, la acea întrunire a staff-ului, au fost prezenți și cetățenii ruși Leonid Gonin și Iuri Gudilin, care ar fi agenți ai serviciilor secrete ruse. Întrebat dacă îi cunoaște pe cei doi cetățeni ruși, Ion Ceban a răspuns că: „Multă lume a fost la Partidul Socialiștilor în acea perioadă. Îi cunosc... și nu doar pe ei”. Primarul general a mai spus că aceștia nu au avut vreun rol în campania sa electorală, scrie Jurnal.md.

Comitetul Parlamentar de Asociere UE – Moldova cere începerea negocierilor de aderare cât mai repede, precum și sprijin UE pentru Moldova în criza energetică, titrează G4media, cu referire la declarația adoptată la Chișinău de membrii Comitetului Parlamentar de Asociere UE – Moldova. Potrivit unui comunicat al europarlamentarului Siegfried Mureșan, președintele delegației Parlamentului European la Comitetul Parlamentar de Asociere UE – Moldova, „autoritățile din Republica Moldova au reușit, într-un timp foarte scurt, să adopte un Plan de acțiuni pentru implementarea celor nouă recomandări prevăzute în avizul Comisiei Europene din luna iunie privind acordarea statutului de stat candidat. În pofida situației dificile din Republica Moldova, cauzată de criza energetică și de războiul din Ucraina, autoritățile de la Chișinău reușesc să implementeze într-un ritm foarte bun recomandările Comisiei. Acest lucru demonstrează un angajament clar pentru parcursul european al țării. Tocmai de aceea, noi, Uniunea Europeană, trebuie să oferim autorităților și cetățenilor Republicii Moldova o perspectivă clară privind următorii pași în procesul de aderare”, a declarat deputatul european Siegfried Mureșan, citat de G4media.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău