HÜRRIYET | 2,4% din sectorul public din Turcia, demis din cauza legăturilor güleniste

  • 17 Iunie 2017 11:32
HÜRRIYET | 2,4% din sectorul public din Turcia, demis din cauza legăturilor güleniste

2,4% din sectorul public din Turcia a fost demis din cauza presupuselor legături cu predicatorul islamist Fethullah Gülen, autoexilat în Statele Unite - a declarat vicepremierul Numan Kurtulmuș.

El a precizat că au fost demarate procedurile legale pentru demiterea a aproximativ 115.000 de angajați din sectorul public, în cadrul eforturilor de a elimina güleniștii (membri sau susținători ai rețelei conduse de fostul imam Fethullah Gülen, autoexilat în Statele Unite. El este acuzat de autoritățile de la Ankara că a organizat tentativa de lovitură de stat din iulie 2016 - n.red.).

"Este foarte probabil ca o majoritate covârșitoare a lor să fie membri ai grupului. Cam 90 sau 95% din ei sunt membri. O comisie va stabili un model și va prezenta criteriile conform cărora cineva poate fi considerat membru FETÖ", a declarat Kurtulmuș.

Turcia a declarat stare de urgență în urma tentativei de lovitură de stat și a prelungit apoi decretele privind starea de urgență. Mii de persoane au fost suspendate sau demise din funcție din cauza presupuselor legături cu grupul de puciști. În urma plângerilor legate de demiteri, a fost înființată o comisie care să investigheze procedurile privind starea de urgență.

Traducere Florin Matei

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:2,57 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău