Guvernul reziliază contractele de reparare a drumului național M3

  • 26 Aprilie 2017 10:25
Guvernul reziliază contractele de reparare a drumului național M3

Comitetul de supraveghere a Proiectului de susținere a Programului în sectorul drumurilor și a căilor ferate a analizat evoluțiile înregistrate în reabilitarea drumului național M3 Chișinău – Giurgiulești și a decis coordonarea rezilierii contractului de reabilitare a drumului pe segmentul kilometrilor 151 – 171 și 179 – 190.

Progresul fizic de realizare a acestuia a atins doar 2,64 %, iar garanția de bună execuție a expirat la data de 24 aprilie, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Guvernului.

Totodată, a fost coordonată rezilierea contractelor de reparare a drumului național M3 pe sectoarelor kilometrilor 96 – 122 și 122 – 151, în cazul în care până la termenul limită de 15 mai nu va fi atinsă rata de progres suficientă care ar permite finalizarea lucrărilor până la sfârșitul anului curent. Acestea sunt primele contracte de acest gen care urmează să fie reziliate de către Guvern din cauza unei implementări necorespunzătoare.

„Este regretabil că s-a ajuns la așa o situație, a fost pierdut timp în zadar, iar drumul așa și nu este reparat. Pe viitor trebuie să fim mai precauți în acest sens”, a spus prim-ministrul, Pavel Filip.

De asemenea, în cadrul ședinței s-a mai discutat despre progresul înregistrat în reabilitarea drumului național R33 Hâncești-Lăpușna-M1. La acest subiect, reprezentanții Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor au raportat că au apărut o serie de dificultăți din cauza construcției neautorizate a unui lac în apropierea drumului, ceea ce cauzează extinderea termenelor de realizare a proiectului și majorarea costurilor. În acest sens, Comitetul a decis expedierea unei solicitări către Procuratura Generală pentru examinarea situației create.

La fel a fost discutat și proiectul de reformare a ÎS „Calea Ferată din Moldova”. Conform datelor prezentate, deja a fost elaborată Foaia de parcurs și Planul de acțiuni privind guvernarea colectivă a CFM. Acestea urmează, în scurt timp, să fie transmise spre avizare și ulterior prezentate pentru aprobare în ședință de Guvern. Măsura ar asigura restructurarea și modernizarea instituției.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:0 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău