Guvernul inițiază negocierile pentru prelungirea mandatului EUBAM

  • 19 Octombrie 2017 09:44
Guvernul inițiază negocierile pentru prelungirea mandatului EUBAM

Mandatul Misiunii Europene de Asistență la Frontieră în Republica Moldova și în Ucraina va fi prelungit cu încă trei ani, până pe 30 noiembrie 2020. Executivul de la Chișinău  a aprobat, în ședința de ieri semnarea unui Acord între Republica Moldova, Ucraina și Comisia Europeană.

Printre obiectivele de activitate ale EUBAM vor fi contribuția la soluționarea conflictului transnistrean, inclusiv prin promovarea măsurilor de consolidare a încrederii între cele două maluri ale Nistrului, dar și acordarea asistenței Republicii Moldova și Ucrainei în combaterea criminalității transfrontaliere și a traficului ilicit. 

Potrivit autorităților, EUBAM a contribuit la dezvoltarea procedurilor de gestionare a frontierei, ca acestea să corespundă standardelor europene și să servească impulsionării călătoriilor reciproce și dezvoltări comerțului, sporirii securității regionale. 

Mandatul Misiunii Europene de Asistență la Frontiera moldo-ucraineană, lansat în 2005, expiră la 30 noiembrie. Această ultimă prelungire, ca de altfel și cele anterioare, este solicitată de Republica Moldova și Ucraina.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:2,06 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău