Guvernul grec taie salariile miniștrilor cu 30 %

  • 22 Iunie 2012 11:48
Guvernul grec taie salariile miniștrilor cu 30 %

Noul guvern elen își începe activitatea printr-o reducere cu 30% a salariilor miniștrilor săi, a anunțat aseara primul ministru Antonis Samaras, care le-a cerut membrilor cabinetului său să vorbească mai puțin cu presa și să se pună de acord în prealabil, înainte de ieșirea cu vreo declarație în public, transmite AGERPRES.'Salariul tuturor miniștrilor…

Noul guvern elen își începe activitatea printr-o reducere cu 30% a salariilor miniștrilor săi, a anunțat aseara primul ministru Antonis Samaras, care le-a cerut membrilor cabinetului său să vorbească mai puțin cu presa și să se pună de acord în prealabil, înainte de ieșirea cu vreo declarație în public, transmite AGERPRES.

'Salariul tuturor miniștrilor va fi redus cu 30 procente. Am decis de asemenea să limităm utilizarea mașinilor de serviciu până la minimum necesar', a afirmat Samaras, la prima ședință a guvernului său imediat după depunerea jurământului joi, 21 iunie.

Guvernul conservatorului Antonis Samaras, liderul partidului de centru-dreapta Noua democrație, este susținut de formațiunea de centru-stânga PASOK și partidul Dimar (stânga moderată) care au creat miercuri o alianță în acest scop.

Cancelarul german Angela Merkel declarase înainte că noul guvern elen nu ar trebui să se aștepte la o relaxare din partea creditorilor străini, care au oferit anterior Greciei ajutor financiar pentru depășirea situației de criză.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
17,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:55 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău