Granițele Ungariei cu Serbia și Croația vor rămâne închise

  • 19 Octombrie 2015 15:37
Granițele Ungariei cu Serbia și Croația vor rămâne închise

Ungaria va menține închise granițele cu Serbia și Croația atât timp cât consideră că este necesar, a anunțat luni, 19 octombrie, guvernul de la Budapesta, citat de agenția EFE.

'Guvernul ungar este hotărât. Aceste măsuri vor rămâne în vigoare atât cât va fi nevoie', a asigurat purtătorul de cuvânt al executivului, Zoltan Kovacs. Închiderea celor două frontiere 'funcționează, întrucât face imposibile trecerile ilegale', a adăugat el.

Autoritățile ungare au înregistrat duminică numai 41 de refugiați care au intrat ilegal în țară, venind dinspre Serbia, și niciunul la granița cu Croația, închisă în noaptea de vineri spre sâmbătă după ce s-a finalizat și aici un gard de sârmă ghimpată similar celui ridicat anterior la frontiera sârbă.

Dar închiderea graniței ungaro-croate a mutat presiunea migratorie la frontiera dintre Croația și Slovenia, autoritățile acesteia din urmă anunțând că nu pot asigura trecerea a mai mult de 2.500 de imigranți pe zi, în timp ce fluxul zilnic este cuprins între 5.000 și 10.000.

Prin urmare, mii de refugiați extracomunitari care doresc să-și continue călătoria către vestul Europei, mai ales înspre Germania, sunt în prezent blocați în Croația și Serbia, în timp ce alți circa 10.000 au intrat în ultimele 24 de ore în Macedonia, venind dinspre Grecia, după ce au traversat Marea Egee.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău