Au fost depuse ofertele la licitația pentru elaborarea documentației de proiect privind reabilitarea energetică a 5 spitale de importanță națională, cu sprijinul UE, BEI și BERD

  • 17 Mai 11:01
Au fost depuse ofertele la licitația pentru elaborarea documentației de proiect privind reabilitarea energetică a 5 spitale de importanță națională, cu sprijinul UE, BEI și BERD

În cadrul licitației pentru contractarea serviciilor de elaborare a documentației tehnice de execuție a lucrărilor de reabilitare energetică la Institutul Mamei și Copilului, Spitalul Clinic din mun. Bălți, Institutul de Medicină Urgentă, Institutul Oncologic și Spitalul Clinic Republican, au fost depuse 4 oferte din partea companiilor din țară și din străinătate.

Evenimentul public de deschidere a ofertelor tehnice s-a desfășurat joi, 16 mai curent, conform anunțului specific de achiziții publicat la data de 21 martie 2024 de Unitatea Consolidată pentru Implementarea și Monitorizarea Proiectelor în domeniul Energeticii (UCIPE) și instituțiile finanțatoare: Uniunea Europeană, Banca Europeană de Investiții (BEI), Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

Astfel, în conformitate cu procedurile de achiziție, după evaluarea ofertelor tehnice, urmează deschiderea și evaluarea ofertelor financiare. De menționat că vor fi considerate doar ofertele financiare ale ofertanților care au trecut scorul minim de calificare tehnică.

Potrivit directorului UCIPE, Ruslan Surugiu, durata estimată pentru elaborarea documentației tehnice pentru cele 5 instituții medicale menționate este de până la 12 luni.

„Ne dorim ca pacienții și personalul medical să beneficieze de condiții mai bune și confort în spitale, iar aceste instituții medicale să se ridice la standardele europene de eficiență energetică.  La această etapă, companiile care urmează a fi contractate vor avea o sarcină pe cât de complexă, pe atât de importantă - elaborarea proiectelor tehnice de executare a lucrărilor, cu supravegherea ulterioară a desfășurării lucrărilor, în corespundere cu proiectul inițial”, a subliniat Ruslan Surugiu.

Aceasta este a doua licitație din cadrul Proiectului de Eficiență Energetică în Republica Moldova. Prima licitație a vizat contractarea serviciilor de elaborare a documentației tehnice de execuție a lucrărilor de reabilitare energetică la Institutul de Neurologie și Neurochirurgie, Centrul Republican de Diagnosticare Medicală/Institutul de Ftiziopneumologie, Institutul de Cardiologie și Spitalul Clinic de Psihiatrie.

Proiectul Eficiența Energetică în Republica Moldova este  printre cele mai mari inițiative naționale cu privire la îmbunătățirea eficienței energetice a clădirilor publice. Valoarea investițiilor proiectului este de circa 76 milioane de euro. În total, 10 instituții medicale vor beneficia de reabilitarea clădirilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:4,12 m/s
Mon
26
Tue
25
Wed
20
Thu
23
Fri
24
Arhivă Radio Chișinău