Igor Gosu: Parlamentul de la Chișinău va adopta o declarație de condamnare a Rusiei pentru deportarea ilegală a copiilor ucraineni

  • 17 Mai 12:29
Igor Gosu: Parlamentul de la Chișinău va adopta o declarație de condamnare a Rusiei pentru deportarea ilegală a copiilor ucraineni

„Republica Moldova și Ucraina au aceleași aspirații - să facă parte din marea familie europeană, într-o lume a păcii și a libertății. Pentru aceasta, împreună cu colegii din Ucraina ne facem temele pentru acasă ca în cel mai scurt să deschidem negocierile cu Uniunea Europeană”, a transmis președintele Parlamentului Igor Grosu, într-o postare pe Facebook.

 
„În context, am discutat astăzi cu membrii delegației pentru relații interparlamentare cu Republica Moldova din cadrul Radei Supreme, Mykhail Radutskyi și Mykola Stefanciuk, despre situația la zi din regiune și cum putem ajuta în continuare Ucraina în războiul barbar declanșat de Federația Rusă.
 
Am declarat că în viitorul apropiat, Parlamentul de la Chișinău va adopta o declarație de condamnare a Rusiei pentru deportarea ilegală a copiilor ucraineni.
 
Potrivit datelor oficiale, au fost identificați mai mult de 20 de mii de copii ucraineni răpiți și duși în Rusia.
 
De asemenea, vom participa la Summitul pentru Pace din Ucraina și la următoarea Conferință de reconstrucție a Ucrainei, de la Berlin. Din prima zi, am condamnat războiul declanșat de către Federația Rusă și am sprijinit Ucraina și poporul ucrainean și asta vom continua să facem”, a spus Igor Grosu.
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
23,85
Cer senin
Umiditate:61 %
Vint:2,57 m/s
Tue
33
Wed
34
Thu
32
Fri
29
Sat
24
Arhivă Radio Chișinău