G.Oettinger: comportamentul Rusiei față de RM este inacceptabil

  • 12 Octombrie 2012 08:59
G.Oettinger: comportamentul Rusiei față de RM este inacceptabil

Comisarul european pentru energie critică Federația Rusă pentru atitudinea sa față de Republica Moldova în problema gazelor.

Comisarul european pentru energie, Günther Oettinger, a acuzat Rusia de șantaj și de un comportament ”inacceptabil” față de Republica Moldova, informează portalul Europeanvoce, citat de Jurnal.md.

Comisarul European pentru Energie a îndemnat statele membre ale Uniunii Europene să sprijine Republica Moldova în negocierile cu Rusia privind semnarea unui acord de livrare a gazelor naturale și să  adopte un „mesaj clar” față de amenințările din partea Rusiei. În același timp, el i-a sugerat Chișinăului să nu renunțe la Tratatul Energetic European. ”Cine părăsește Comunitatea Energetică, indirect, renunță la parteneriatul cu Uniunea Europenă și devine următoarea Belarus”, a declarat comisarul european. 

Guvernul încearcă de mai bine de un an să semneze un nou contract de livrare a gazelor cu Federația Rusă. Kremlinul a condiționat încheierea unui acord în acest sens de renunțarea Republicii Moldova la pachetele energetice europene. Amintim că în urma ultimei întrevederi cu premierul rus, Dmitri Medvedev, premierul Vlad Filat a anunțat că va solicita Bruxelles-ului amânarea implementării pachetului energetic II, până în 2020.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău