Germania se alătură SUA și permite Ucrainei să lovească ținte din Rusia cu armele pe care i le oferă. Informația a fost confirmată la Chișinău de ministrul german al Apărării

  • 31 Mai 12:51
Germania se alătură SUA și permite Ucrainei să lovească ținte din Rusia cu armele pe care i le oferă. Informația a fost confirmată la Chișinău de ministrul german al Apărării

Berlinul permite armatei de la Kiev să folosească armele germane pentru a ataca ținte militare din Rusia, în urma unei decizii similare a SUA, scrie vineri DW. Informația a fost confirmată de ministrul german al Apărării, aflat în vizită în Republica Moldova.

Un purtător de cuvânt al guvernului german a declarat vineri că Berlinul va luat exemplul SUA și va permite Ucrainei să folosească armele primite pentru a viza ținte militare legitime în interiorul Rusiei, scrie Digi 24.

De asemenea, aflat la Chișinău, ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, a confirmat jurnaliștilor că Ucraina poate să folosească toate armele livrate Kievului de către Germania pentru a ataca ținte din interiorul Federației Ruse.

Până acum, Berlinul a refuzat să permită ca armele sale să fie folosite pentru a lovi ținte în Rusia, invocând temeri legate de escaladarea războiului.Acum, însă, îi permite Kievului să lovească ținte militare legitime în interiorul Rusiei, în conformitate cu obligațiile internaționale.

Anunțul Germaniei vine după ce presa americană a transmis, joi, că președintele Statelor Unite, Joe Biden, ar fi acordat Ucrainei permisiunea să folosească armele americane pentru a lovi ținte din Rusia, dar doar în apropierea regiunii Harkov, în care armata invadatoare a început, recent, noi operațiuni.

„Președintele a dat indicații, recent, echipei sale să se asigure că Ucraina poate folosi armele americane în scopuri de contra-atac în Harkov, în așa fel încât Ucraina să poată lovi forțele ruse care atacă acolo sau care se pregătesc să atace”, ar fi declarat un oficial american de rang înalt, conform Politico.

Citește și: Biden va permite Ucrainei să lovească unele ținte din Rusia cu arme furnizate de SUA

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
28,29
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:4,12 m/s
Mon
23
Tue
21
Wed
21
Thu
23
Fri
25
Arhivă Radio Chișinău