Germania, confruntată cu o creștere 'clar exponențială' a infectărilor cu COVID-19. „Nu există încă suficiente doze de vaccin în Europa pentru a opri cel de-al treia val doar prin vaccinare"

  • 19 Martie 2021 13:26
 Germania, confruntată cu o creștere 'clar exponențială' a infectărilor cu COVID-19. „Nu există încă suficiente doze de vaccin în Europa pentru a opri cel de-al treia val doar prin vaccinare

Germania se confruntă cu o creștere "foarte clar exponențială" a infectărilor cu COVID-19, legată în special de răspândirea variantei britanice de coronavirus, a declarat vineri vicepreședintele Institutului de supraveghere sanitară Robert Koch (RKI), Lars Schaade, relatează AFP.

"Este cu posibil ca de Paște să avem o situație similară cu cea pe care am trăit-o înainte de Crăciun, cu un număr foarte mare de cazuri, numeroase cazuri grave și decese, și spitale copleșite", a avertizat în cadrul unei conferințe de presă Lars Schaade.

"Ne aflăm în cel de-al treilea val al pandemiei, cifrele sunt în creștere, numărul de variante (de coronavirus) este mare", a reacționat la rândul său ministrul Sănătății, Jens Spahn.

"Nu există încă suficiente doze de vaccin în Europa pentru a opri cel de-al treia val doar prin vaccinare", a adăugat Spahn.

"Chiar dacă livrările comenzilor UE sunt acum fiabile, vor mai trece câteva săptămâni până când grupurile cu risc vor fi complet vaccinate", a completat el.

Germania a înregistrat peste 17.000 de cazuri raportate oficial în 24 de ore, cu aproximativ 5.000 mai multe decât în urmă cu o săptămână. Rata de incidență a ajuns vineri la 95,6 (față de 90 joi), foarte aproape de valoarea de 100 care ar trebui să declanșeze noi restricții.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău