G7: Miniștrii de Finanțe sunt de acord cu o plafonare a prețurilor produselor petroliere și a țițeiului provenit din Rusia

  • 02 Septembrie 2022 18:10
G7: Miniștrii de Finanțe sunt de acord cu o plafonare a prețurilor produselor petroliere și a țițeiului provenit din Rusia

Miniștrii de Finanțe din G7 (principalele țări industrializate din lume) intenționează să implementeze o plafonare a prețurilor produselor petroliere și a țițeiului provenit din Rusia, au confirmat oficialii vineri, într-o declarație comună, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Plafonul inițial al prețurilor se va baza pe o serie de elemente tehnice iar nivelul prețurilor va fi revizuit dacă va fi necesar, au precizat miniștrii de Finanțe din G7.

"Avem va obiectiv alinierea implementării cu calendarul măsurilor din cadrul celui de-al șaselea pachet de sancțiuni al UE", au adăugat oficialii.

Potrivit agenției EFE, miniștrii Finanțelor din G7 au reiterat vineri propunerea de obține sprijinul necesar pentru a impune un plafon pentru prețul petrolului rusesc.

"Căutăm o coaliție amplă pentru a maximiza eficiența", se arată în documentul ce a fost publicat pe pagina web a Ministerului de Finanțe din Germania, țară care deține în prezent președinția grupului celor șapte țări cele mai industrializate.

În acest fel, se urmărește "reducerea veniturilor Rusiei din vânzarea de petrol", ce reprezintă o importantă sursă de finanțare a războiului dus în Ucraina și, totodată, oprirea creșterii prețurilor mondiale ale energiei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,63 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău