Franța și Spania susțin proiectul european în fața provocărilor actuale

  • 21 Februarie 2017 08:49
Franța și Spania susțin proiectul european în fața provocărilor actuale

Franța și Spania au semnat, luni, 21 februarie, mai multe acorduri la o ședință comună a celor două guverne desfășurată la Malaga.

Dar cel mai important mesaj pe care au dorit să-l transmită premierul Rajoy și președintele Hollande a fost că cele două țări susțin proiectul european în fața provocărilor actuale. Franța caută aliați în perspectiva ieșirii Marii Britanii din Uniune, iar Spania dorește să își recapete locul în rândul statelor importante din Europa după o perioadă de blocaj politic și economic. Astfel, cele două țări împreună cu Germania și Italia pregătesc un summit la Versailles pentru 6 martie la invitația președintelui francez. Migrația a fost o temă discutată de oficialii celor două țări cu mărirea eforturilor pentru primirea refugiaților persecutați și cooperarea cu țările din Africa și de la Mediterană. François Hollande a făcut aluzie la planul lui Donald Trump și a fost ferm, spunând chiar că Europa nu dorește să construiască ziduri pe care să le plătească țările africane, un model propus într-o anumită parte a lumii.

Reprezentanții celor două guverne au mai semnat acorduri privind asistența și ajutorul de urgență în zonele de graniță și folosirea de avioane speciale pentru stingerea incendiilor, dar și declarații comune privind strategia europeană pentru cultura în era digitală și în domeniul sportului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău