Franța | Marine Le Pen propune înscrierea în Constituție a 'priorității naționale' și un referendum pentru 'controlul imigrației'
-
28 Septembrie 2021 19:55
Lidera extremei drepte din Franța, Marine Le Pen, a propus marți, în cadrul campaniei sale pentru alegerile prezidențiale din 2022, înscrierea în Constituție a 'priorității naționale', abrogarea dreptului pământului și acordarea alocațiilor familiale exclusiv francezilor, transmite AFP.
Potrivit sondajelor, Marine Le Pen, șefa Adunării Naționale (RN, Rassemblement National - fostul Front Național), deja ajunsă în runda finală la prezidențialele din 2017, este bine plasată pentru a intra în turul al doilea și în 2022.
'Franța va rămâne Franța sau va fi târâtă de torentul necontrolat de fluxuri de migrație gigantice care vor mătura cultura noastră, valorile noastre, modurile noastre de viață?', a întrebat candidata la prezidențiale a formațiunii de extremă dreapta, într-o conferință de presă.
Marine Le Pen propune să fie supus unui referendum un proiect de lege privind 'controlul imigrației'. Cele trei obiective sunt 'controlul fluxurilor de migrație, protejarea naționalității și a cetățeniei franceze și supremația Constituției și a dreptului franceze' asupra dreptului internațional, precum cel al Convenției Europene a Drepturilor Omului sau al Curții Europene de Justiție.
Marine Le Pen mai vrea să fie înscrise în Constituție 'controlul intrării străinilor', 'îndepărtarea străinilor condamnați pentru crime sau delicte grave sau a acelora care aduc atingere ordinii publice', 'prioritatea națională' și 'interzicerea oricărui comunitarism'.
Anumite prestații sociale, cum sunt alocațiile familiale, 'vor fi rezervate francezilor', în timp ce interzicerea regularizărilor 'va fi regula', la fel ca 'expulzarea străinilor delincvenți', a mai spus Marine Le Pen, care vrea și să pună capăt reîntregirilor familiale.
RN mai prevede 'abrogarea dreptului pământului' (prin care cetățenia unui stat se dobândește automat prin nașterea pe teritoriul acelui stat - n.red.), astfel încât naturalizarea să fie 'supusă unor condiții de asimilare strice și verificate'.
Sursa: AGERPRES