FOTO | Protest la Președinție. Manifestanții și-au luat rămas bun de la Șeful statului cu o coroană funerară

  • 05 Octombrie 2016 22:25
FOTO | Protest la Președinție. Manifestanții și-au luat rămas bun de la Șeful statului cu o coroană funerară

Câteva sute de persoane, membri și simpatizanți ai Platformei Demnitate și Adevăr, conduse de unul din favoriții la alegerile prezidențiale, Andrei Năstase, au protestat miercuri, 5 octombrie, în fața reședinței prezidențiale de la Chișinău.

Aceștia au protestat împotriva președintelui Nicolae Timofti, pentru că a promulgat un contriversat pachet de legi asupra căruia guvernul și-a asumat responsabilitatea.

Oamenii au ieșit în stradă pentru a protesta în mod special față de legea care prevede transformarea creditului de urgență acordat băncilor fraudate în 2014, de aproape 700 de milioane de dolari, în datorie de stat, care va fi achitată cu dobândă.

Participanții au scandat lozinci împotriva Guvernului, președintelui Nicolae Timofti și au cerut pedepsirea celor vinovați. La finalul manifestației, care s-a desfășurat fără incidente, participanții au depus la ușa președinției o coroană funerară și au cântat ”veșnica pomenire”.

Președinția de la Chișinău nu a comentat, deocamdată, acest protest. Guvernul și-a asumat răspunerea față de legile respective, iar o moțiune de cenzură a picat luni, din cauza lipsei de cvorum la ședința Parlamentului.

Nicolae Timofti a promulgat legile, dar opoziția a depus o contestație la Curtea Constituțională, invocând încălcări ale procedurii la ședința Parlamentului.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău