Moțiunea de cenzură a picat din lipsă de cvorum

  • 03 Octombrie 2016 18:58
Moțiunea de cenzură a picat din lipsă de cvorum

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Filip a picat din cauza lipsei de cvorum la ședința Parlamentului. Opoziția a criticat dur organizarea ședinței, care a fost decisă ad-hoc, în această dimineață.

 Între timp, în fața Parlamentului a început o acțiune de protest împotriva Guvernului și a majorității parlamentare. 

Moțiunea de cenzură a fost semnat de deputații din trei partide de opoziție, după ce săptămâna trecută Guvernul și-a asumat răspunderea față pentru un pachet de lege. Cea mai criticată era legea care transformă un credit de urgență acordat sistemului bancar în contextul fraudelor din 2014, în datorie publică. Premierul Pavel Filip anunța că moțiunea urma să fie examinată cel mai probabil joi. Dar astăzi dimineață, a fost convocat de urgență biroului permanent al Parlamentului și s-a decis organizarea ședinței peste trei ore. Majoritatea parlamentară însă nu s-a prezentat, astfel că din lipsă de cvorum aceasta a fost închisă, iar președintele ședinței a anunțat că  în aceste condiții, legile asumate de guvern se consideră ca și adoptate.

Opoziția a condamnat comportamentul majorității parlamentare, considerând că acest scenariu a fost pus la cale pentru a nu permite organizarea unor proteste masive, anunțate de ai multe partide de opoziție anunțate pentru ziua în care urma să fie examinată moțiunea.

Chiar dacă ședința a fost decisă în ultimul moment, câteva sute de oameni au organizat un protest la clădirea Parlamentului, în timp ce sediul instituției a fost înconjurat de cordoane de polițiști

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
4,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
12
Tue
13
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău