FOTO | Principesa Margareta a României, Doctor Honoris Causa al Academiei de Studii Economice din Moldova

  • 12 Decembrie 2016 19:06
FOTO | Principesa Margareta a României, Doctor Honoris Causa al Academiei de Studii Economice din Moldova

Alteței Sale Regale, Principesei Moștenitoare Margareta a României i-a fost conferit titlul de Doctor Honoris Causa al Academiei de Studii Economice din Moldova, în cadrul unei ceremonii la care a participat viceministrul moldovean al Educației, Vasile Marina, și rectorul instituției, Grigore Belostecnic. 

În cadrul evenimentului, academicianul Grigore Belostecinic a menționat că acest titlu i-a fost conferit Principesei Margareta în semn de prețuire a meritelor unor personalități marcante din domeniul științei și care joacă un rol important în istorie, potrivit unui comunicat al Ministerului Educației de la Chișinău.

”Suntem onorați să conferim înaltul titlu de Doctor Honoris CausaAlteței Sale Regale, Principesei Moștenitoare Margareta a României”, a spus rectorul ASEM.

La rândul său, Principesa Margareta declarat că este o onoare pentru membrii familiei regale a României să se afle în Republica Moldova, la o instituție de învățământ superior economic, în momentul în care Casa Regală aniversează 150 de ani de existență.

Amintim, că Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta, Custodele Coroanei, și Principele Radu se află astăzi la Chișinău, unde sărbătoresc jubileul de 150 de ani de la fondarea Casei Regale.

Sărbătoarea de la Chișinău încheie anul jubiliar 2016, în care s-au aniversat 150 de ani de la fondarea Casei Regale și de la punerea bazelor Statului român modern, prin promulgarea Constituției din 1866.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:7,72 m/s
Fri
21
Sat
18
Sun
17
Mon
13
Tue
17
Arhivă Radio Chișinău