Fostul angajat al Poștei Moldovei, care a făcut dezvăluiri despre traficul cu anabolizante, achitat de CA Chișinău (ZdG)

  • 20 August 2019 12:43
Fostul angajat al Poștei Moldovei, care a făcut dezvăluiri despre traficul cu anabolizante, achitat de CA Chișinău (ZdG)

Condamnat de prima instanță la opt ani de închisoare într-un dosar penal pentru delapidarea averii străine și folosirea muncii forțate, fostul angajat al ÎS „Poșta Mol­do­vei”, Sergiu Cebotari, a fost achitat de magistrații Curții de Apel Chișinău, sentința fiind casată total.

În cadrul ședinței de astăzi de la CA Chișinău, magistrații au admis apelul avocaților, achitându-l pe Sergiu Cebotari și menționând că faptele inculpatului nu întrunesc elementele infracțiunii, scrie Ziarul de Gardă.

În februarie 2016 Serviciul de Informații și Securitate (SIS) anunța despre capturarea unui lot record de produse anabolizante care urmau să ajungă, prin contrabandă, în UE. Două luni mai târziu, Sergiu Cebotari, fost șef al Ser­vi­ci­u­lui con­trol finan­ciar și audit intern în cadrul ÎS „Poșta Moldovei”, declara presei că, săptămânal, prin intermediul poștei, sunt trimiși peste hotare zeci de saci cu anabolizante, substanțe medicamentoase interzise, folosite în special de sportivi pentru creșterea masei musculare și pentru sporirea performanțelor.

După captura făcută de SIS a fost inițiat un dosar penal, iar mai târziu a fost constituită o comisie parlamentară, care să ancheteze contrabanda cu substanțe medicamentoase interzise. Între timp, Sergiu Cebotari a fost reținut și plasat în arest preventiv pentru că ar fi făcut uz de „muncă forțată”. Ulterior, în martie 2019, acesta a fosta condamnat la 8 ani de închisoare într-un dosar penal pentru delapidarea averii străine și folosirea muncii forțate.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău