Focuri de armă trase la granița Kosovo-Serbia. Vucic, susținut de Rusia, anunță represalii față de o pretinsă agresiune a kosovarilor

  • 01 August 2022 07:58
Focuri de armă trase la granița Kosovo-Serbia. Vucic, susținut de Rusia, anunță represalii față de o pretinsă agresiune a kosovarilor

Sirene pentru raiduri aeriene au fost declanșate în orașul Mitrovica din nordul Kosovo, duminică după-amiază, iar relatările presei locale indică o prezență masivă de mașini pentru urgențe ce trec prin zonă.

Focuri de armă au fost auzite duminică seara, trase în direcția polițiștilor kosovari din nordul teritoriului, care este majoritar sârbesc. Poliția din zonă spune că un drum principal care face legătura între cele două teritorii a fost blocat de localnici sârbi din zonă, scrie Digi24.

Tensiunile s-au aprins în conflictul de la granița Kosovo-Serbia după o decizie a guvernului de la Priștina de a impune, de la 1 august, schimbul plăcuțelor de înmatriculare auto și a documentelor de identitate sârbești cu unele kosovare.

Președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, acuză partea kosovară de o pretinsă agresiune și spune că „atmosfera este adusă la punct de fierbere".

Guvernul de la Priștina a anunțat, în cursul nopții de duminică spre luni, că amână până la 1 septembrie implementarea măsurii care i-a scos în stradă pe etnicii sârbi din nordul Kosovo. În urma tensiunilor de duminică seara și a consultărilor cu ambasadorii UE și SUA, guvernul de la Prișina a decis că își va amâna planul cu o lună și că va începe implementarea lui de la 1 septembrie, relatează Reuters.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:2,57 m/s
Wed
5
Thu
4
Fri
5
Sat
8
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău