FMI așteaptă implementarea soluțiilor de urgență în investigarea fraudei bancare și recuperarea banilor furați

  • 02 Iulie 2019 12:24
FMI așteaptă implementarea soluțiilor de urgență în investigarea fraudei bancare și recuperarea banilor furați

Procuratura Anticorupție (PA), Centrul Național Anticorupție (CNA) și Agenția de recuperare a bunurilor infracționale (ARBI) au prezentat astăzi delegației Fondului Monetar Internațional o informație detaliată privind investigarea delapidării frauduloase a banilor din sistemul financiar-bancar al Republicii Moldova.

Ședința a avut loc, astăzi,  la sediul CNA. Potrivit unui comunicat al instituției, experții FMI au fost informați despre pârghiile și instrumentele disponibile ale instituțiilor care au efectuat investigațiile, dificultățile întâmpinate în documentarea faptelor, dar și posibilele soluții pentru depășirea unor blocaje de procedură, precum și urgentarea recuperării bunurilor infracționale.

„Delegația FMI a dat asigurări că implementarea urgentă a soluțiilor,  propuse de către PA, CNA și ARBI, vor fi prioritare în discuția cu autoritățile din Republica Moldova. De asemenea, oficialii au declarat că propunerile vor fi incluse în Memorandumul care va sta la baza acordării asistenței financiare externe pentru Republica Moldova”, se arată în comunicatul CNA.

Amintim că, Procuratura Generală a prezentat conducerii țării un raport detaliat privind investigațiile desfășurate de către organele de anchetă referitoare la frauda din sistemul financiar-bancar. Ancheta în aceste dosare a fost calificată drept una extrem de complicată, complexă și fără precedent în practica instituțiilor de drept din Republica Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,03 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău