Experți NATO, în vizită în R. Moldova

  • 14 Februarie 2019 12:45
Experți NATO, în vizită în R. Moldova

Experții NATO, responsabili de implementarea Programului de Dezvoltare Profesională (Professional Development Programme - PDP), Marcin Koziel și Dominika Rihova, efectuează în perioada 12-15 februarie o vizită de lucru în Republica Moldova, în scopul evaluării posibilităților de extindere a programului respectiv în țară.

Potrivit agenției INFOTAG cu referire la un comunicat al Ministerului Apărării, ei au avut o întrevedere cu secretarul general de stat, Radu Burduja, în cadrul căreia au analizat necesitățile identificate de către minister pentru modernizarea sectorului de securitate și apărare și modalitățile de sprijin asigurate prin intermediul PDP.

Cei doi experți se vor întâlni și cu reprezentanții Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică, ai Cancelariei de Stat, ai Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, a Ministerului Afacerilor Interne și ai Serviciului de Informare și Securitate, pentru a le prezenta impactul și beneficiile PDP pentru țări precum Georgia și Ucraina.

Programul de Dezvoltare Profesională al NATO de consolidare a capacităților de asistență directă pentru sistemul de apărare și securitate are ca scop exercitarea controlului civil și democratic asupra forțelor armate. În prezent, de acest program beneficiază Ucraina, începând cu 2006, și Georgia - din 2009.

PDP vizează domenii precum pregătirea profesională și expertizarea angajaților civili din sectorul de securitate și apărare, facilitarea procesului de elaborare și implementare a reformelor în sectorul public și, în mod special, în cel al securității și apărării, familiarizarea și implementarea standardelor euro-atlantice, precum și transmiterea expertizei occidentale în diferite domenii.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău