EXPERT: Nu cred că Plahotniuc i-a transmis lui Dodon castraveți sau roșii (în sacoșa neagră). Ar fi fost un caz curios, dacă Procuratura s-ar fi implicat

  • 25 Iunie 2020 13:09
EXPERT: Nu cred că Plahotniuc i-a transmis lui Dodon castraveți sau roșii (în sacoșa neagră). Ar fi fost un caz curios, dacă Procuratura s-ar fi implicat

În opinia expertului Ion Guzun, de la Centrul de Resurse Juridice din Moldova, Procuratura nu a demonstrat că a depus suficiente eforturi pentru a investiga cazul legat de publicarea unor imagini video cu președintele Igor Dodon, care ar primi, într-o pungă neagră, bani de la fostul lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc.

Noi demult vorbim despre marea corupție din politică și posibil acest fapt ar fi fost unul dintre exemplele foarte clare cum Procuratura investighează. Vedem că acest lucru s-a făcut, de fapt, superficial. Eu nu cred că fostul lider al Partidului Democrat i-a transmis domnului Dodon castraveți sau roșii. Aș fi foarte curios să aflu dacă domnul Dodon sau alte persoane vizate au fost audiate. Însă acest lucru trebuie văzut într-un context mai larg: aceasta s-a făcut anul trecut, că se făcea în contextul stabilirii unei alianțe între PD și PSRM. Emiterea unui comunicat de presă, fără niște acțiuni de urmărire penală, care să convingă că Procuratura a făcut tot posibilul să investigheze marea corupție, putem pune la îndoială că aceste lucruri au fost verificate”.

Partidul Acțiune și Solidaritate a organizat astăzi un protest la Procuratură față de refuzul instituției de a investiga acest caz.

În replică, Procuratura Generală, a calificat protestul celor de la PAS ca fiind populist și o formă de presiune politică.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
10,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:85 %
Vint:6,17 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău