Expert american, despre riscurile pe care le-ar presupune o eventuală decizie a lui Zelenski de a vira către Rusia

  • 17 Aprilie 11:28
Expert american, despre riscurile pe care le-ar presupune o eventuală decizie a lui Zelenski de a vira către Rusia

Candidatul la funcţia de preşedinte al Ucrainei Volodimir Zelenski trebuie să-şi asigure alegătorii că va apăra suveranitatea şi integritatea teritorială a ţării şi nu va ceda în faţa vreunei cerinţe a Rusiei - consideră David Kramer, fost consilier al secretarului de stat american pe probleme legate de democraţie şi drepturile omului.

„Relaţiile cu Rusia reprezintă una dintre principalele chestiuni. Zelenski vorbeşte despre negocieri directe cu Vladimir Putin. Acesta este preşedinte al Rusiei de 19 ani şi se preface că ştie ce face. Putin nu este perfect, a intervenit în Ucraina şi, evident, nu înţelege această ţară, însă abordarea lui Zelenski faţă de Rusia va fi una dintre cele mai importante chestiuni. Zelenski trebuie să dea asigurări că va apăra suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei, valorile ucrainene şi nu va ceda în faţa niciunei cerinţe din partea Rusiei" - a afirmat expertul american.

În opinia lui David Kramer, ucrainenii vor ieşi în stradă dacă Volodimir Zelenski va încerca să vireze spre Rusia.

"Cred că este prea devreme să spunem că va deschide uşa ruşilor. I-aş da o şansă lui Zelenski, astfel încât, dacă va câştiga, să construiască o strategie şi să o respecte. Sper ca toţi ucrainenii să îl susţină pe cel care va câştiga alegerile şi să recunoască faptul că succesul următorului preşedinte, indiferent cine va fi acesta, înseamnă, de fapt, succesul întregii ţări" - a adăugat Kramer.

sursa: rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chişinău
1,06 °C
burniță de intensitate joasă
Umiditate:100 %
Vint:5,1 m/s
Sat
7 °C
Sun
7 °C
Mon
7 °C
Tue
8 °C
Wed
9 °C

Curs oficial BNM 13 Decembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.2828 0.0680
USD 17.3212 -0.0192
RON 4.0350 0.0148
UAH 0.7352 0.0002
RUB 0.2742 0.0015
Arhivă Radio Chișinău