Expert american, despre riscurile pe care le-ar presupune o eventuală decizie a lui Zelenski de a vira către Rusia

  • 17 Aprilie 2019 11:28
Expert american, despre riscurile pe care le-ar presupune o eventuală decizie a lui Zelenski de a vira către Rusia

Candidatul la funcția de președinte al Ucrainei Volodimir Zelenski trebuie să-și asigure alegătorii că va apăra suveranitatea și integritatea teritorială a țării și nu va ceda în fața vreunei cerințe a Rusiei - consideră David Kramer, fost consilier al secretarului de stat american pe probleme legate de democrație și drepturile omului.

„Relațiile cu Rusia reprezintă una dintre principalele chestiuni. Zelenski vorbește despre negocieri directe cu Vladimir Putin. Acesta este președinte al Rusiei de 19 ani și se preface că știe ce face. Putin nu este perfect, a intervenit în Ucraina și, evident, nu înțelege această țară, însă abordarea lui Zelenski față de Rusia va fi una dintre cele mai importante chestiuni. Zelenski trebuie să dea asigurări că va apăra suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, valorile ucrainene și nu va ceda în fața niciunei cerințe din partea Rusiei" - a afirmat expertul american.

În opinia lui David Kramer, ucrainenii vor ieși în stradă dacă Volodimir Zelenski va încerca să vireze spre Rusia.

"Cred că este prea devreme să spunem că va deschide ușa rușilor. I-aș da o șansă lui Zelenski, astfel încât, dacă va câștiga, să construiască o strategie și să o respecte. Sper ca toți ucrainenii să îl susțină pe cel care va câștiga alegerile și să recunoască faptul că succesul următorului președinte, indiferent cine va fi acesta, înseamnă, de fapt, succesul întregii țări" - a adăugat Kramer.

sursa: rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău