Eugen Sturza: Pericolul iminent pentru R.Moldova vine din regiunea transnistreană

  • 04 Septembrie 2018 08:43
Eugen Sturza: Pericolul iminent pentru R.Moldova vine din regiunea transnistreană

Prezența trupelor ruse pe teritoriul Republicii Moldova este un pericol pentru țara noastră, iar dotarea armatei și bugetul mic sunt provocări majore pentru Armata Națională la ora actuală, consideră ministrul Apărării, Eugen Sturza.

El a declarat, în cadrul unei emisiuni la TVR Moldova, că Republica Moldova trebuie să participe la asigurarea securității internaționale și că are nevoie de militari de carieră, bine pregătiți. Ministrul a subliniat necesitatea majorării bugetului pentru armată. El a declarat că „peste trei ani vom avea o cu totul altfel de armată în Republica Moldova. O armată bine dotată, bine echipată, cu oameni profesioniști, cu salarii adecvate pentru a rămâne în țară”.

Referindu-se la prezența trupelor străine în stânga Nistrului, Eugen Sturza, a amintit de ocupația peninsulei Crimeea de către Federația Rusă. „Fără numere de înmatriculare, fără însemne de apartenență militară, care sunt ilegale. Exact în așa modalitate au acționat în Crimeea în 2014”, a declarat Ministrul Apărării, la TVR Moldova.  

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
10,52
Ceață
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău