ENEMO: Alegerile parlamentare anticipate din R. Moldova s-au desfășurat, în general, în conformitate cu standardele internaționale

  • 12 Iulie 2021 13:36
ENEMO: Alegerile parlamentare anticipate din R. Moldova s-au desfășurat, în general, în conformitate cu standardele internaționale

Procesul electoral la alegerile parlamentare anticipate din Rep. Moldova, inclusiv în ziua votării, s-a desfășurat, în general, în conformitate cu standardele internaționale, potrivit misiunii de monitorizare a alegerilor ENEMO.

Alegerile s-au desfășurat într-un mediu calm, în ciuda unor nereguli depistate, care însă nu au afectat legitimitatea întregului proces. Campania electorală a fost una competitivă, dar însoțită de mai multe încălcări, printre cele mai frecvente fiind utilizarea abuzivă a resurselor administrative, finanțarea ilegală și cumpărarea votului.

Acestea sunt câteva dintre concluziile preliminare pe care le-au prezentat astăzi membrii misiunii internaționale.

Observatorii au raportat că întârzierile în soluționarea plângerilor electorale au afectat în plus securitatea juridică.

Mass-media polarizată și în mare parte părtinitoare a limitat punctele de vedere politice prezentate alegătorilor de către concurenții electorali, mai constată misiunea ENEMO.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău