Donald Tusk: Perspectiva apropierii Republicii Moldova de UE devine tot mai reală

  • 06 Februarie 2014 16:55
Donald Tusk: Perspectiva apropierii Republicii Moldova de UE devine tot mai reală

Perspectiva apropierii Republicii Moldova de Uniunea Europeană devine tot mai reală, a declarat joi, 6 februarie, la Chișinău premierul polonez Donald Tusk. El a apreciat că imaginea țării noastre în capitalele europene este mai bună ca oricând.

Donald Tusk a avut o întrevedere cu premierul Iurie Leancă, în cadrul unui turneu european. Acesta a dat asigurări că Republica Moldova poate miza pe sprijinul Poloniei în procesul de integrare europeană. Varșovia susține și anularea vizelor pentru cetățenii moldoveni care vor să călătorească în Uniunea Europeană. Statele europene apreciază determinarea Republicii Moldova de apropierea de Uniunea Europeană, iar Acordul de asociere va fi doar primul pas pentru integrarea deplină, a declarat Donald Tusk.

Premierul Leancă a anunțat că a discutat cu Donald Tusk despre situația din Republica Moldova și cea din Ucraina, precum și despre agenda europeană a Republicii Moldova. El a dat asigurări că Republica Moldova va semna în a doua jumătate a anului acordul de asociere cu Uniunea Europeană.

Donald Tusk s-a aflat într-o scurtă vizită la Chișinău, în cadrul unui turneu european. Premierul polonez va întreprinde o vizită oficială la Chișinău și în luna martie. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:1,54 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău