Dodon amenință că-l lasă fără cetățenie pe Băsescu până la Anul Nou

  • 26 Decembrie 2016 21:55
Dodon amenință că-l lasă fără cetățenie pe Băsescu până la Anul Nou

Noul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunțat luni seara, pe 26 decembrie, la ProTV Chișinău, că-l va lipsi pe fostul lider de la Cotroceni, Traian Băsescu, de cetățenia moldovenească până la Revelion.

Dodon a spus că va anula decretul semnat de predecesorul său, Nicolae Timofti, prin care lui Traian Băsescu i-a fost acordată cetățenia Republicii Moldova, până de Anul Nou.

„Acest decret, care a fost semnat cu încălcarea legislației – toate avizele de la toate instituțiile au fost negative, decretul a fost emis cu încălcarea legislației – de aceea acest decret până la Anul Nou va fi anulat”, a declarat Igor Dodon.

Amintim că pe 20 octombrie Curtea Constituțională de la Chișinău a respins sesizarea prin care liderul socialiștilor, Igor Dodon, a încercat să obțină anularea decretului președintelui Nicolae Timofti privind acordarea cetățeniei Republicii Moldova fostului președinte al României, Traian Băsescu.

Drept urmare, pe 3 noiembrie, Traian Băsescu și soția sa, Maria, au depus jurământul de cetățeni ai Republicii Moldova la Ambasada de la București, iar pe 13 noiembrie au votat în cadrul alegerilor prezidențiale.

De cealaltă parte, Igor Dodon a declarat în timpul campaniei electorale că-i va retrage cetățenia moldovenească lui Băsescu și că intenționează să depună eforturi pentru a interzice toate mișcările care pledează pentru Unirea Republicii Moldova cu România.  

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău