FOTO | Băsescu a depus jurământul de cetățean al R.Moldova

  • 03 Noiembrie 2016 16:22
FOTO | Băsescu a depus jurământul de cetățean al R.Moldova

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, și soția sa, Maria Băsescu, au depus joi, 3 noiembrie, jurământul de credință față de Republica Moldova. Ceremonia, a avut loc la Ambasada Republicii Moldova la București.

Traian Băsescu a declarat, cu această ocazie, că se simte legat de Republica Moldova prin cultură,  educație, limbă și prin sentimentul de solidaritate.

El a adăugat că Republica Moldova are un singur drum – spre Uniunea European și spre România, dacă cetățenii își vor dori acest lucru.

”Sunt mândru să am cetățenie valabilă pe tot teritoriul de la frontiera de vest, până la Nistru”, a declarat Traian Băsescu.

Fostul președinte al României a mai spus că a făcut toate demersurile legale pentru a obține pașaportul moldovenesc și de acest lucru depinde faptul dacă va merge să voteze în turul al doilea de scrutin al alegerilor prezidențiale.

După ceremonie, Traian Băsescu s-a abținut să facă declarații politice, dar anterior el și-a anunțat susținerea pentru candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu.

Traian Băsescu a primit cetățenia Republicii Moldova prin decretul președintelui Nicolae Timofti, semnat la începutul lunii iunie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău