Dodon, Muhametșin și Voronin - afară din Moldova (Timpul)

  • 29 Februarie 2016 09:47
Dodon, Muhametșin și Voronin - afară din Moldova (Timpul)

Revista presei din 29 februarie 2016

Dodon, Muhametșin și Voronin - afară din Moldova, titrează Timpul. Într-un  editorial semnat de Silviu Tănase se face trimitere la o decizie CEDO de săptămâna trecută, în care se constatată, din nou, nivelul ridicat de dependență a regiunii transnistrene de armata Rusiei și de sprijinul politic și economic al Moscovei. Această tactică rusească de a susține militar și financiar un regim separatist, ilegal, se încadrează perfect în conceptul relativ recent de război hibrid. Deși „elitele” societății civile și politice încearcă, din răsputeri, să nu discute subiectul securității, integrității teritoriale și a riscurilor derivate din acestea, problemele nu dispar „dacă se pune batista pe țambal”, atenționează autorul.

Republica Moldova, un stat în „captivitatea” oligarhilor, scrie Timpul, citând din raportul APCE asupra situației din Moldova. Populația nu manifestă prea multă încredere în autorități și consideră că țara lor se află în 'captivitatea' oligarhilor - aceasta este principala concluzie trasă de doi coraportori ai Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, care s-au aflat recent la Chișinău.

Coraportorii APCE, ÎNGRIJORAȚI de dosarul Filat, titrează și Ziarul Național.  Coraportorii APCE s-au declarat nedumeriți de faptul că ședințele de judecată în cazul lui Vladimir Filat, un caz de rezonanță și de mare interes public, se desfășoară cu ușile închise. Având în vedere că acest caz se referă la cea mai importantă fraudă din istoria acestei țări, raportorii au îndemnat că audierile să fie deschise, deoarece cazul este unul de interes public, iar procesul trebuie să fie cât mai transparent posibil. Coraportorii APCE, care au discutat despre dosarul lui Vlad Filat și condițiile de detenție a acestuia cu procurorul general Corneliu Gurin și șeful Penitenciarului 13 din Chișinău.

După mai multe reportaje din ultima vreme cu vile luxoase și conace boierești ale politicienilor, judecătorilor și alți demnitari publici, filmate cu drona, deputata liberal-democrată Maria Ciobanu comentează că toate aceste averi nu aveau cum să fie obținute din salariile de funcțiile ale acestora. Într-o postare pe facebook, parlamentara susține că deși are un salariu bun, reușește cu greu să pună ceva de-o parte, de aceea e șocată atunci când aude că unii colegi de-ai săi susțin că și-au construit castele din banii de salariu, scrie Ziarul Național.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:1,03 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
13
Arhivă Radio Chișinău