DOC | Procuratura a pornit ancheta penală pe tentativele de deposedare a R.Moldova de mai multe proprietăți, inclusiv terenul pe care este amplasat Consulatul din Odesa

  • 12 Februarie 2021 15:48
DOC | Procuratura a pornit ancheta penală pe tentativele de deposedare a R.Moldova de mai multe proprietăți, inclusiv terenul pe care este amplasat Consulatul din Odesa

Procuratura a pornit ancheta penală pe tentativele de deposedare a R.Moldova de mai multe proprietăți, inclusiv terenul pe care este amplasat Consulatul din Odesa. Despre aceasta a anunțat vicepreședintele Parlamentului, deputatul Platformei DA, Alexandru Slusari.

„Cu multă întărziere și după presiunea publică Procuratura a pornit ancheta penală pe tentativele de deposedare a Republicii Moldova de terenul, pe care este amplasat în Odesa Sanatoriu Moldova și Consulatul RM, precum și de 2 cariere în Ucraina, la care problema există din 2015. Aștept cănd Procurorul General să vină pentru a solicita ridicarea imunității lui Andronache!”, a menționat Slusari într-o postare pe Facebook. 
 
Amintim că Alexandru Slusari, a înaintat pe 27 ianuarie un demers către organele de anchetă în care se solicită informații despre dosarele penale privind încercările de deposedare a R.Moldova de proprietățile sale din Ucraina și o eventuală implicare a deputatului Vladimir Andronache.
„După audierile de ieri în cadrul Comisiei de control al finanțelor publice m-am convins încă odată cât de gravă este situația cu administrarea proprietății Republicii Moldova. Am văzut foarte clar că în cadrul Agenției Proprietății Publice activează anumite persoane dubioase, care reprezintă interesele cercurilor obscure”, a menționat Alexandru Slusari.
 
Astfel, deputatul a întrebat Procuratura dacă există un dosar deschis în legătură cu sediul Consulatului R. Moldova din Rusia și a terenului aferent și dacă deputatul Vladimir Andronache ar avea un statut în acest dosar. De asemenea, sunt solicitate informații referitor la deschiderea unui dosar pe faptul „încercării deposedării Republcii Moldova de proprietate asupra a două cariere de extragere a zăcămintelor, care sunt amplasate în Ucraina”. 
 
Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.
 
 
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:2,06 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
11
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău