DOC | CNA a pornit o cauză penală pe marginea proiectului parcărilor cu plată din Chișinău

  • 06 Aprilie 2017 17:34
DOC | CNA a pornit o cauză penală pe marginea proiectului parcărilor cu plată din Chișinău

Centrul Național Anticorupție (CNA) a pornit o cauză penală în cadrul căreia verifică legalitatea încheierii contractului între Primăria municipiului Chișinău și compania austro-ungară EME Parkleitsystem GmBH, privind amenajarea, organizarea și gestionarea parcărilor cu plată în Chișinău.

Informația reiese dintr-un răspuns oferit de directorul adjunct al CNA, Vadim Cojocaru, la un demers al consilierului municipal din partea PSRM Vadim Filipov.

O fotocopie a acestui document a fost publicată pe contul său de Facebook de purtătorul de cuvânt al Președinției, Ion Ceban.

Amintim că intenția Primăriei de a ceda în gestiune parcările cu plată unei companii private a provocat critici dure și acuzații la adresa primarul Dorin Chirtoacă. Acesta este învinuit că a acceptat un contract defavorabil bugetului municipal, atâta timp cât Primăriei ar urma să-i revină doar 10 la sută din încasările pentru parcare, restul de 90 la sută urmând să rămână companiei EME Parkleitsystem GmBH.

În replică, primarul Dorin Chirtoacă a declarat că socialiștii, care sunt principalii critici ai acestui proiect în Consiliul Municipal, vin doar cu acuzații și a menționat că municipalitatea ar beneficia de 50 la sută din venituri.

Pe de altă parte, sunt contestate și prețurile exagerate pe care ar urma să le încaseze gestionarul pentru un loc de parcare.

De asemenea, conform unor investigații realizate de activistul civic Victor Chironda, EME Parkleitsystem GmBH, care este înregistrată în off-shore, ar fi o companie fantomă, pentru că la adresa pe care o are înscrisă în acte la Viena nu apare nicio mențiune despre existența ei. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:82 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău