Cât ar putea costa câțiva metri pătrați pentru parcarea din curțile din Capitală

  • 29 Martie 2017 18:47
Cât ar putea costa câțiva metri pătrați pentru parcarea din curțile din Capitală

Primăria Capitalei vrea să revină la proiectul parcărilor cu plată în Chișinău. Documentul a fost supus consultărilor publice, ca ulterior să fie dezbătut la ședințele Consiliului municipal Chișinău.

Printre prevederile documentul este și faptul că parcarea în curte va trebui să fie plătită. Astfel, cei care vor avea un loc în curte vor plăti o taxă de 500 de lei anual, iar pentru al doilea loc de parcare – 2.500 de lei, scrie BIZLAW. De administrarea parcărilor se va ocupa compania EME Parkleitsystem GmbH, cu care a fost încheiat un parteneriat pe o perioadă de 25 de ani.

Potrivit documentului, parcările vor fi amenajate în trei zone. Pentru perimetrul str. Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni – Ierusalim – Alexandru cel Bun – Nicolae Starostenco –Ismail – București – Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni, tariful va varia de la 15 la 45 de lei pentru o oră, în funcție de greutatea vehiculului. Pentru perimetrul Alexei Mateevici – Ismail – Lev Tolstoi – București – Ciuflea – Bd. Constantin Negruzzi – bd. Iurii Gagarin – Aleea Gării – str. Albișoara – Mihail Viteazu – Alexei Șciusev – Constantin Stere tariful va fi de 10 și, respectiv, 30 de lei pentru o oră.

Cel mai ieftin tarif pentru parcare, va fi de 5 și, respectiv, 15 lei/oră. Acesta va fi aplicat pentru perimetrul Șos. Balcani – Petricani – Socoleni – Studenților – Gheorghe Ghimpu – Nicolae Milescu-Spătarul – Transnistria – Industrială – Lunca Bâcului – Grădina Botanică – Valea Crucii – Grenoble – Vasile Alecsandri – Drumul Schinoasei – Miorița – Colina Verde – Haiducilor – șos. Hâncești-Ialoveni – str. Voluntarilor – Vasile Lupu – Tudor Vladimirescu.

Pentru șoferii care vor parca neregulamentar sunt prevăzute și sancțiuni. Mai exact, vor fi blocate roțile, iar pentru deblocare vor trebui să achite sume de până la 1.000 de lei.

Documentul este supus consultărilor publice până în data de 12 aprilie. Discuții asupra proiectului în privința parcărilor cu plată în Capitală au loc încă din 2014. Deocamdată, nu s-a găsit consens în cadrul Consiliului municipal Chișinău, pentru ca proiectul să fie votat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău