Discuții între reprezentanții Agenției Japoneze de Cooperare Internațională (JICA) și Ministerul Finanțelor

  • 02 Iulie 2021 16:01
Discuții între reprezentanții Agenției Japoneze de Cooperare Internațională (JICA) și Ministerul Finanțelor

Aspecte ale colaborării tehnice între Agenția Japoneză de Cooperare Internațională (JICA) și Ministerul Finanțelor pentru 2022, precum și Strategia de cooperare cu Republica Moldova pentru 2021-2024 au fost discutate în cadrul întrevederii reprezentanților JICA cu conducerea ministerului. După cum a comunicat serviciul de presă al ministerului pentru INFOTAG, partea japoneză a fost reprezentată de Sugimoto Satoshi în contextul asumării puterilor reprezentantului permanent al JICA în R. Moldova și Ucraina.

Secretarul de stat al Ministerului Finanțelor, Gabriela Kuneva, și-a exprimat recunoștința pentru expertiza japoneză, spunând că un dialog fructuos între organele de stat ale Republicii Moldova și JICA va servi la consolidarea cooperării bilaterale.

Sugimoto Satoshi și-a exprimat disponibilitatea Agenției japoneze de a coopera activ la pregătirea și implementarea unor noi proiecte.

Reprezentații ministerului Finanțelor a explicat că Programul de cooperare tehnică JICA prevede o serie de măsuri de sprijin, cum ar fi detașarea experților japonezi, instruire, furnizarea echipamentelor necesare pentru a oferi asistență tehnică în contextul unor noi proiecte și participarea comună în proiectele aflate în derulare.

În cadrul Programului de cooperare tehnică, JICA a acceptat propuneri de proiecte în următoarele domenii: alimentarea cu apă, prevenirea și controlul infecțiilor, o serie de cursuri de formare pentru oficialii din sectorul public.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:2,06 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău