Directorul FISC, Nicolae Vicol, arestat pentru 72 de ore

  • 15 Februarie 2013 18:52
Directorul FISC, Nicolae Vicol, arestat pentru 72 de ore

Șeful Inspectoratului Fiscal, Nicolae Vicol, a fost reținut pentru 72 de ore, după ce, în dimineața acestei zile, ofițerii Centrului Anticorupție au percheziționat sediul Inspectoratului și casa acestuia.

Nicolae Vicol este bănuit de corupere pasivă, abuz în serviciu și interceptarea ilegală a telefoanelor. Premierul Vlad Filat a calificat acțiunile CNA drept o încercare de șantaj politic.

Potrivit Centrului Național Anticorupție, funcționari cu rang înalt din cadrul Inspectoratului Fiscal ar fi estorcat de la agenți economici sume care variau de la 5 la 10 mii de euro lunar, pentru ca aceștia să nu fie supuși controalelor fiscale. Șeful Inspectoratului Fiscal, Nicolae Vicol, ar fi aflat despre aceste cazuri, dar nu ar fi informat despre acestea organele de drept.

Potrivit șefului direcției urmărire penală a CNA, Bogdan Zumbreanu, în biroul directorului Inspectoratului Fscal au fost găsite înregistrări ale interceptărilor telefonice ilegale, ale convorbirilor unor agnajați ai Inspectoratului.

Totodată, doi ofițeri anticorupție, au fost reținuți, fiind bănuiți că au oferit în mod ilegal, servicii de interceptare telefonică. Premierul Vlad Filat a calificat acțiunile ofițerilor CNA, ca pe o comandă politică.

Directorul CNA, Viorel Chetraru a declarat că în cadrul dosarului urmează să fie audiați miniștri și deputați. Acesta a respins acuzațiile de ingerință politică în activitatea CNA, menționând că investigațiile au început în luna septembrie a anului trecut. 

Inspectoratul Fiscal de Stat a calificat descinderile ofițerilor anticorupție ca neargumentate, având scopul de a intimida și compromite persoanele vizate. Potrivit unui comunicat la Inspectoratului Fiscal, percheziția coincide cu controalele Fiscului la întreprinderea Metal Feros unde au fost descoperite fraude record în Republica Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:1,54 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău