Deputatul Igor Munteanu prezintă detalii despre câteva cauze de rezonanță

  • 20 Mai 2020 18:12
Deputatul Igor Munteanu prezintă detalii despre câteva cauze de rezonanță

Mai multe persoane au calitatea de bănuit, iar două persoane sunt puse sub învinuire în cauza penală ce vizează compania Air Moldova. Persoanele bănuite, dar și martori au fost audiați, au avut loc percheziții, iar la cererea Procuraturii s-a pus sechestru pe capitalul social al societății care a privatizat Air Moldova.

Despre aceasta anunță vicepreședintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, deputatul Igor Munteanu, care informează că a primit răspuns de la Procuratura Generală referitor la mai multe cauze de rezonanță, transmite IPN.

Potrivit lui, similar, Procuratura Generală exercită urmărirea penală pe faptul acțiunilor pretins ilegale ale factorilor de decizie din Ministerului Economiei și Infrastructurii și a altor persoane fizice și juridice, admise în procesul pe cauza  Gările și Stațiile Auto și vânzarea Gării Nord. Au fost inițiate acțiuni de urmărire penală, ridicări de documente, au fost audiați martori.

Pe cauza Aeroportului Internațional Chișinău, Procuratura Anticorupție instrumentează o cauză penală din 28 octombrie 2014, completate de cauzele penale din mai 2015, din august 2019 și septembrie 2019. Deputatul a fost informat și despre remiterea de comisii rogatorii în șapte jurisdicții internaționale, fără rezultate. De asemenea, s-au expertizat documente și au fost recunoscute șase persoane publice și cu funcție de demnitate publică, dar și o persoană juridică, în calitate de învinuiți.

„Procuratura mă asigură de celeritatea urmăririi penale în aceste cauze de rezonanță, susținând că mai multe date nu pot fi puse la dispoziție datorită principiului confidențialității urmăririi penale. Voi monitoriza rezultatele acestor acțiuni mai activ în următoarele săptămâni și sper ca justiția să se facă transparent, eficace și fără influențe politice pe aceste cauze de rezonanță”, menționează Igor Munteanu, citat într-un comunicat al Platformei DA.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
17,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:55 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău