Deputații Blocului ACUM cer abrogarea legii care permite deschiderea benzinăriilor Duty-Free

  • 16 Mai 2019 12:28
Deputații Blocului ACUM cer abrogarea legii care permite deschiderea benzinăriilor Duty-Free

Deputații Blocului ACUM cer abrogarea legii care permite deschiderea benzinăriilor Duty-Free, transmite IPN. Juristul PAS Sergiu Litvinenco, a anunțat că în acest sens va fi înregistrată o inițiativă legislativă în Parlament.

Legea, votată în vara anului 2018, permite vânzarea produselor petroliere în punctele de trecere a frontierei, cu scutirea de plata accizelor și TVA. Potrivit lui Sergiu Litvinenco, legea a fost votată „pe sub masă”, în mod netransparent.

În nota informativă a inițiativei legislative se spune că documentul este contrar Constituției, deoarece orice lege sau amendament care micșorează veniturile bugetare poate fi adoptat doar dacă este acceptat de Guvern. În cazul acestei legi, Guvernul a fost împotrivă. Potrivit deputaților ACUM, prejudiciile bugetare ar putea fi de ordinul miliardelor de lei.

Totodată, potrivit Consiliului de Cooperare Vamală Europeană, magazinele duty-free pot funcționa numai în aeroporturi, porturi maritime și la bordul aeronavelor care efectuează curse în trafic internațional.

 

 

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
8,85
Ploaie moderată
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău