De ziua de naștere a poetului Grigore Vieru, Maia Sandu a invitat copiii să-i trimită scrisori despre cărțile și autorii lor preferați

  • 14 Februarie 2021 11:59
De ziua de naștere a poetului Grigore Vieru, Maia Sandu a invitat copiii să-i trimită scrisori despre cărțile și autorii lor preferați

De ziua de naștere a poetului Grigore Vieru, președintele Maia Sandu a invitat copiii să-i trimită scrisori despre cărțile și autorii lor preferați. Apelul este parte a unei campanii de promovare a lecturii, lansată de instituția prezidențială.

„Azi e ziua de naștere a unui poet care îmi place foarte mult - Grigore Vieru. Din păcate, el nu mai este printre noi, dar este omul care a reușit să-și păstreze în suflet copilul pentru toată viața. Vă încurajez să-i cunoașteți poeziile și biografia,” a spus Maia Sandu, într-un mesa video postat pe Facebook. 

„Știu că multora dintre voi le plac cărțile. Poveștile, poeziile, istoriile captivante și aventurile cu eroi și călătorii. Și mie îmi plac - mi-a plăcut să citesc de mică,” a mărturisit Maia Sandu. 
 
Președintele a îndemnat copiii să îi explice, în scrisorile lor, de ce le place un autor sau o carte.

Copiii pot trimite scrisorile lor, marcate cu inscripția „Cartea mea preferată”, pe adresa poștală:

Președinția Republicii Moldova
Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, 154
MD-2073, Chișinău

sau pe adresa electronică: [email protected] 
 
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,14 m/s
Sun
17
Mon
14
Tue
17
Wed
16
Thu
18
Arhivă Radio Chișinău